Infotainment

Pelaksanaan Sistem Tol Tanpa Palang Akan Dilaksanakan Bermula 2024

RFID MLFF

rumahkabin black

Bersama-sama perkongsian mengatakan lima lebuhraya akan mengimplementasikan sokongan pembayaran terbuka – termasuk penggunaan kad debit dan kredit menjelang September 2023 ini, kini Menteri Kerja Raya turut berkongsi berkenaan sistem tol tanpa palang.

Sistem tol tanpa palang atau dinamakan juga sebagai MLFF (Multi Lane Fast Flow) akan membolehkan pengguna bergerak tanpa berhenti, sekaligus mengurangkan kesesakkan di plaza tol. Ini akan membuatkan pengguna perlu mengikat akaun mereka menggunakan dompet digital, dan penolakkan baki akan dilakukan secara automatik melaluinya.

RFID MLFF
Pelaksanaan Sistem Tol Tanpa Palang Akan Dilaksanakan Bermula 2024 5

Kerajaan dijangka akan melakukan ujian konsep untuknya sebelum Oktober 2023 ini, dalam menilai sistem berkenaan sebelum dilaksanakan di semua lebuhraya di Malaysia. Buat masa ini, lokasi ujian konsep ini masih sedang dalam peringkat rundingan.

Ia turut dikongsikan, pelaksanaan sepenuhnya MLFF ini akan dilakukan secara berfasa selewat-lewatnya pada suku ketiga 2024.

Disebabkan itu juga, kini kerajaan sedang memacu dalam melaksanakan sistem pembayaran terbuka di plaza tol, dalam memudahkan proses pembayaran. Kelak, kerajaan juga dijangka membuka ruangan kepada penyedia dompet digital lain dalam menyokong sistem pembayaran ini, supaya ia tidak lagi dimonopoli oleh pihak Touch n Go.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link